31-10-1999 Column 57: Nieuws over IBS.

Vier jaar geleden deed ik na vele jaren in het bedrijfsleven in diverse managementfuncties actief te zijn geweest mijn intrede in het wereldje van headhunting en executive search. Ik had al een brede ervaring met headhunters achter de rug en in lang niet alle gevallen had ik de indruk dat mijn belangen goed gediend waren. Ik nam mij dan ook stellig voor het zelf veel beter te gaan doen. Ik zou meer zorg besteden aan zowel opdrachtgevers en kandidaten. In mijn positie als externe partner bij een bestaand bureau werd ik er al vrij snel aan herinnerd, dat ik als jong maatje in het vak van de bodem af moest beginnen. Nu had ik daar al een aantal jaren ervaring mee. Want tegengesteld aan de mensen die met de "gouden lepel" in de mond geboren worden, heb ik nu zelf alles proefondervindelijk moeten doormaken. Daar heb ik nooit mee gezeten en ook nu niet. De opgaven die mij gesteld werden heb ik met goed resultaat kunnen afronden. Uiteindelijk heb ik vorig jaar juli besloten onder de vlag van IBS door te gaan. Dat betekende nogal wat investeringen in de infrastructuur van de organisatie. Daarnaast bestond er de noodzaak om gebaseerd op een relatief klein klantenbestand door te starten. Met de hulp van een externe medewerker lukte het om onze beloften aan de markt waar te maken totdat na onze zomervacantie bleek, dat de groei niet meer te mannen was. Een goed moment om op zoek te gaan naar versterking van de interene en externe organisatie.
Inmiddels beschikte IBS wel over een database, die bestaat uit meer dan actuele 9.500 CV's van functionarissen op midden en hoger kader niveau, alsmede tal van kandidaten op directieniveau. Met een aantal van de kandidaten hebben wij een persoonlijke band ontwikkeld en volgen hen al meerdere jaren in hun loopbaan. Ook uit ons netwerk ontvangen wij veel informatie. Hiermee hebben wij een file search database ontwikkeld van rond 10.000 namen en adressen en daarnaast een zakendatabase van bijna 3.000 bedrijven met hun belangrijkste contactpersonen (15.000). Alles wordt in eigen beheer geregistreerd en bijgehouden en staat natuurlijk ten dienste van de uitvoering van onze opdrachten.
Half oktober slaagde IBS om Drs. Olga E. Gonlag-Rakic aan te trekken als officemanager/searcher.
Olga is afgestudeerd in slavistiek en heeft daarnaast propaedeuse Rechten en een Nima A alsmede een NGPR-A opleiding afgerond. Op dit moment studeert zij Spaans. Haar loopbaan voerde haar sind 1989 langs diverse functies, die haar hebben voorbereid tot het werk wat zij nu gaat doen. Haar laatste werkkring lag in de juridische zorgsector. Een branche waarin IBS ook graag actief wil worden.
Op korte termijn hoopt IBS tot zaken te komen met iemand die vooral in de industrie en de bouwsector al jaren actief is als consultant. Zodra we overeenstemming hebben zal dat u gemeld worden.
In januari hopen we een derde consultant te kunnen begroeten, terwijl het in de bedoeling ligt om in februari 2000 een nieuw kantoor in de regio Leiden te betrekken.
Inmiddels is een samenwerkingsverband opgebouwd met een bureau dat zich bezighoudt met de plaatsing van midden en hoger kader binnen het financiŰle management. Dit bedrijf concentreert zich op detachering en interim management. Hoe actueel het inspeelt op de marktvraag blijkt uit de ervaring met topbedrijven, die contact met hen zochten om via detachering te komen tot plaatsingen voor onbepaalde tijd. Waarom? Het antwoord is eenvoudig. De Flex-wet staat slechts een proeftijd toe van ÚÚn maand, die even als de eerder gebruikelijke proeftijd van 2 maanden gewoon te kort is. Door gebruik te maken van detachering voor 3 tot 6 maanden ziet men beter kans de continu´teit te garanderen. De verse praktijk stelt hen daarbij in het gelijk.
Tot slot wil ik even ingaan op een interview dat ik dezer dagen had met het magazine van de Industrieele Club in Amsterdam. Daar voor werden mij een aantal vragen gesteld, zoals:
Wat is het leukste aan het werk wat je op dit moment doet: Mijn antwoord;
Het bij elkaar brengen van partijen. Het vak dat ik uitoefen is een mensenvak. Je moet oog hebben voor de cultuurmatch, immers niet iedereen past in een bepaald bedrijf. Daarnaast moet je proberen echt iets van de mensen aan de weet te komen. Dat gaat niet met checklists en maar gericht vragen stellen, zoiets lukt alleen mar als je tot de mensen doordringt en echt met ze communiceert, dan komt er veel aan het licht, dat anders verborgen zou blijven. Ofschoon ik in het verleden veel gestudeerd heb in de psychologie, heb ik dat toen niet goed kunnen vertellen in de praktik. Nu ik meer vakmatig met veel mensen communiceer komen die oude lessen toch bovendrijven en herken ik veel dingen. Die studie was dan ook zeker niet verspild en ik hoop er nog veel mensen positieve adviezen mee te geven.
Wat is je grootste wens:
Ik heb eigenlijk geen bijzondere wens. Wensen hebben voor mij een zekere associatie met sprookjes. Ik heb inmiddels geleerd dat je om je wensen te realiseren gewoon pittig moet aanpakken. Investeren in de realisatie van je wensen is dan de beste oplossing.

Noot: Kijk voor het laatste banenaanbod op de IBS pagina's van http://www.jobbingmall.nl en regelmatig op de nieuwsgroepen nl.markt.banen en dds.banenmarkt.
Wil je de column automatisch ontvangen, abonneer je dan! Even een E-mail terugzenden aan hans@ibsss.nl is voldoende, dan wordt je op de mailinglist geplaatst!

 
© TW 2001