01-01-2000 Column 65: Waardig over de drempel......

De wereld houdt de adem in, zal het wel, zal het niet tot een chaos komen vanavond.
We weten het morgen en daarom schrijf ik nu deze column.
De laatste tien dagen van de eeuw maakten het nog aardig bont. Had ik me juist laten overtuigen, dat orkanen niet boven land ontstaan, komen er twee kleine storinkjes achter elkaar van de Noordzee boven het continent aan en die doen vervolgens alles waar dat medium in Heteren een aantal maanden geleden dat helicopterplatform voor heeft laten bouwen en al die waterflessen ingeslagen.
Ik heb het niemand horen zeggen in mijn omgeving, maar ik heb zelf het verband gelegd. Gelukkig kwamen die akelige weersystemen zuidelijk van ons voorbij maar ik moet er toch echt niet aan denken wat er met onze gammele rivierdijken zou zijn gebeurd als ze recht over ons zouden hebben gekoerst.
Is er dan toch iets hogers? Vast wel maar geografisch klopte de informatie dus gelukkig niet helemaal.
Ja, dan hadden we ook nog die arme president Chavez in Venezuela. Zijn halve kuststreek onder de modder, heel veel mensen verongelukt. Hoeveel dat zullen we nooit weten , maar geen paniek hoor, we hebben de zaak onder controle. 't Is maar net wat je controle vindt. Bovendien waar hebben we dat meer gehoord. Ons ministerie van Defensie liet zich even van zijn soepelste kant zien. Onze jongens worden overal naar toe gestuurd en klaarblijkelijk weet Defensie ook niet altijd wat dat allemaal betekent voor hun medewerkers. De laatsten worden uitgenodigd voor een medaillefeestje en Defensie weet niet of ze het allemaal wel verdiend hebben. Hoezo wantrouwen. Misschien dan toch weer eens tijd voor onze Haagse managers op Defensie om er maar weer een cursus motiveren tegen aan te gooien.
Met grote voortvarendheid wordt het nieuwe belastingplan 2001 aangekondigd! Niks mis mee, maar het is nog niet bekend, of de ene na de andere horror story teistert onze voorpagina's. Huisartsen stoppen er nu mee, omdat het later veel te duur wordt om te kunnen stoppen na invoering van dat nieuwe belastingplan. Een beetje triest allemaal. Wat is een snorfiets? Ja dat weet men op het ministerie ook eigenlijk niet. Gaat zo'n ding kapot, dan hebben we een nieuw probleem, want hoeveel BTW moet er dan op berekend worden. Een wereldprobleem! Natuurlijk waren er weer de nodige experts die allemaal konden uitleggen hoe erg dat is. Vooral voor de bezitters van snorfietsen, die zo'n ding bij de vakhandel willen laten repareren. Misschien betaal je dan wel te veel BTW. Wel eens nagedacht om hoeveel geld het dan gaat? Je praat hooguit over de wielen en de banden die stuk kunnen gaan. Het motortje kan er in ieder geval niet onder vallen. Nou echt niet de moeite, misschien de waarde van een paar pilsjes en daar zitten we toch ook niet mee.
Ik zal verder maar zwijgen over alle nieuwbakken belastingellende, die over ons werd uitgestort. Misschien moet het zo niet maar ik ga er vanuit dat het allemaal wel weer goed komt dus branden we ons maar aan de millenniumbug. In Nieuw Zeeland is het allemaal goed gaan met de millenniumwende, maar zo zeggen onze experts daar mogen we nog niet direct vergaande conclusies aan verbinden. Nou dat doen we dan ook maar niet. Wel nog even aandacht voor die Jeltsin, die op de laatste dag van het jaar nog even volop in de schijnwerper staat en tot verbazing van de een en opluchting van de ander plotseling aftreedt ten gunste van zijn premier Poetin. Heel vlug blijkt dat het een keurig geregisseerde actie is geweest. Over een paar maanden weten we wat we er van moeten denken. Zo gaat het altijd. Onze nationale soap Onderweg naar Morgen zegt het duidelijk. De toekomst houdt zoveel voor ons verborgen.
Gelukkig maar! Inmiddels is de millenniumnacht voorbij en is het behalve een rustiger maar wel gezellige nacht verder niet anders geweest dan andere jaarwisselingen. Ik heb er ook niet echt een ander gevoel bij gekregen. Hoewel ik mocht verwachten dat mijn computers millenniumproof waren, heb ik toch snel even gekeken of het waar was. En.. gelukkig was het ,allemaal in orde.
Tot slot spreek ik graag mijn dank uit voor het vertrouwen dat mijn opdrachtgevers in IBS gesteld hebben en vooral ook aan die vele kandidaten die de moeite genomen hebben om mij hun wel en wee toe te vertrouwen in de hoop dat ik het leven beter voor ze kon laten worden. Voor sommigen was dat zo, voor anderen niet. De ene keer heb je de goede kandidaten, maar voor hen niet de beste opdrachtgevers en soms is het andersom. Ik beloof namens de staf van IBS, dat we ons in 2000 weer net zo hard zullen inzetten voor iedere klant of kandidaat, die zijn vertrouwen op ons wil vestigen.

Noot: Kijk voor het laatste banenaanbod op de IBS pagina's van http://www.jobbingmall.nl en regelmatig op de nieuwsgroepen nl.markt.banen en dds.banenmarkt.
Wil je de column automatisch ontvangen, abonneer je dan! Even een E-mail terugzenden aan hans@ibsss.nl is voldoende, dan wordt je op de mailinglist geplaatst!

 
© TW 2001